top of page

Wat is een levensverzekering?


Meerdere typen levensverzekeringen

Er zijn drie typen levensverzekeringen te onderscheiden:

  1. Levensverzekeringen waarbij een bedrag wordt uitgekeerd bij in leven zijn op een bepaald moment (spaarverzekering of beleggingsverzekering).

  2. Levensververzekeringen waarbij een bedrag wordt uitgekeerd bij overlijden (overlijdensrisicoverzekeringen)

  3. Een combinatie van 1 en 2 (gemengde verzekeringen)

Levensverzekeringen van type 1 en 2 waren vroeger erg populair, bijvoorbeeld om te koppelen aan een hypotheek. In de afgelopen jaren is de populariteit van dit soort verzekeringen echter enorm afgenomen. Inmiddels bouwen mensen vaker kapitaal op via een bankproduct dan via een verzekering. De kosten van een bankproduct zijn namelijk veel lager. Veel verzekeraars zijn gestopt met het aanbieden van deze verzekeringen.


De belangrijkste levensverzekering in de markt op dit moment is de overlijdensrisicoverzekering. Hierover leest u hieronder meer.


Overlijdensrisicoverzekeringen

Een overlijdensrisicoverzekering (ook wel ORV genoemd) sluit je af om extra financiële zekerheid te regelen voor je nabestaanden. Een ORV keert namelijk een geldbedrag uit als u komt te overlijden vóór de einddatum van de verzekering. Veel mensen sluiten een ORV af bij hun hypotheek, maar ook voor mensen die in een huurhuis wonen kan het een belangrijke verzekering zijn.


Er zijn verschillende soorten ORV's. Wij hebben een aparte website met informatie over overlijdensrisicoverzekeringen gemaakt: www.overlijdensrisicoverzekeren.nl. Op deze website kunt u ook direct een premieberekening maken en, indien gewenst, de verzekering direct afsluiten.


Comments


bottom of page