top of page

Gaat mijn pensioen ook naar mijn kinderen?

Het dagelijks leven weer oppakken na het overlijden van een partner, valt niet mee. Met een goed pensioen gaat het leven in elk geval financieel door. U hoeft niet plotsklaps te verhuizen naar een goedkopere woning of uw hobby op te geven.


Wat krijgen de kinderen? Als u een pensioenregeling hebt via uw werkgever dan is daarin in veel gevallen een partnerpensioen en een wezenpensioen verzekerd. Deze dekkingen zorgen ervoor dat, indien u overlijdt voordat u met pensioen gaat, er een maandelijkse uitkering start voor uw partner en kind(eren). Uw partner ontvangt zolang hij of zij leeft een partnerpensioen. Kinderen krijgen maandelijks een wezenpensioen. Meestal totdat zij 18 jaar zijn. Als een kind studeert dan loopt de uitkering meestal tot uiterlijk 27 jaar. Of tot het moment waarop hij/zij stopt met studeren.


De hoogte van het partnerpensioen en het wezenpensioen is meestal lager dan uw eigen pensioen. In het pensioenreglement van de pensioenregeling van uw werkgever staat hoe deze bedragen worden berekenen. Hoeveel partner- en wezenpensioen er voor u is verzekerd kunt u ook vinden op het Uniform Pensioen Overzicht (UPO) dat u jaarlijks van uw pensioenuitvoerder ontvangt.


ANW-uitkering

Soms hebben uw partner en kinderen recht op een nabestaandenuitkering vanuit de overheid, de zogenaamde ANW-uitkering. Kijk op de site van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) of u hiervoor in aanmerking komt. Aanvragen van een ANW-uitkering kan ook bij deze instelling.


Zelf iets extra's regelen Als u denkt dat uw partner en kinderen onvoldoende inkomen zullen hebben als u onverhoopt overlijdt, dan kunt u eenvoudig zelf een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Met een overlijdensrisicoverzekering regelt u eenvoudig een extra kapitaal dat wordt uitgekeerd indien u overlijdt. Zo zorgt u voor extra financiële ruimte na uw overlijden. Een overlijdensrisicoverzekering is een goedkope verzekering. Op onze website overlijdensrisicoverzekeren.nl maakt u eenvoudig een vrijblijvende premieberekening voor een overlijdensrisicoverzekering van Allianz (een van de goedkoopste verzekeraars op dit moment).Comments


bottom of page